Vår filosofi

Tidigt på morgonen när vi tar ut våra första bröd från ugnen och den underbara doften av nybakat bröd sprider sig i bageriet, upplever vi en känsla av lycka och att allting är precis som det ska.

Vi älskar helt enkelt bröd.

Sverige & Schweiz

Våra bröd är inspirerade av den schweiziskt bakhantverk och samtidigt det svenska sättet att leva. Våra egna kulturella rötter ligger oss varmt om hjärtat samtidigt som vi är öppna för andra kulturers levnadssätt. Med våra bröd vill vi bygga en bro mellan två kulturer och bevara denna.

Kunder

Våra kunder är som familj för oss. När ni köper vårt bröd skänker ni oss ert förtroende och det vill ju givetvis ge tillbaka genom att ständigt förbättra oss. Vi tar gärna emot feedback angående våra produkter och anpassar oss efter era önskningar.

Bröd

Vi lägger mycket tid och kärlek på att skapa ett alldeles speciellt bröd för er. Därför har våra bröddegar alla långa jästider på minst 8 timmar för att den fylliga smaken ska bildas och bröden ska hålla sig färska så länge som möjligt.
Alla våra bröd bakas helt utan konstgjorda tillsatser.

Mjöl

Vårt mjöl kommer till stor del från Schweiz. Familjen Graf som driver kvarnen i Maisprach betraktar vi som del av familjen. Inte bara kvaliteten på mjölet är viktigt för oss utan även människorna som tillverkar vårt mjöl. Vi besöker regelmässigt familjen Graf för få ett helhetsintryck och för att se hur dem mår.

Brödavfall

En stor del av vår produktion sker på förbeställning. Vi har bestämt oss för detta steget eftersom vi vill göra ett aktivt bidrag mot det globala matsvinnet. Det är viktigt för oss att hantera våra råvaror med omsorg och att inte slänga mat i onödan. Våra kundar kan beställa sitt bröd i brödbutiken och sedan hämta den i försäljningen. På det sättet får våra kunder alltid precis det brödet som de vill ha och vi kan anpassa tillverkningen efter våra kunders behov.